Kérdezz, felelek- nyílt titkok a multifokális szemüvegről

Multifokális szemüveg kérdések

Rengeteg kérdés motoszkál a fejünkben, de lehet, hogy nem merjük feltenni ezeket? Vagy egyszerűen nincs megfelelő helyzet vagy elég idő rá? Most megpróbálunk választ adni minden fel nem tett kérdésre a multifokális szemüvegekkel kapcsolatban.

Kezdjünk fajsúlyosabb témákkal, miszerint miért is kell szemüveget viselnünk?

Mit is értünk pontosan az alatt, ha valaki rövidlátó és mik lehetnek az okai?
Mielőtt megijednénk, tisztázzuk, hogy ez nem egy betegség. A rövidlátás látászavar, ami azt eredményezi, hogy tőlünk messze eső tárgyak képe elhomályosul. De vajon mi eredményezi ezt?

A szemünk törő ereje erősebb a megszokottnál, ennek ellenére a szemünk tengelyhossza átlagos. Ez lehet az első magyarázat, de létezik egy másik eshetőség, miszerint a szemünk törő ereje normális, és a szemtengely mérte haladja meg a normát.

Multifokális szemüveg viselése

Nézzünk meg ennek a problémának az ellentétét, a távolátást. Ez egy fénytörési hiba. Annak ellenére, hogy megnevezése azt sugallja, hogy ez a gond a rövidlátás inverze, ez nem igaz, mivel van, olyan mértékű távollátó szem, ami tőle messze eső tárgyakat sem képes élesen látni. Mi rejlik emögött?

A tengelyhossz átlagos, de szemünk törő ereje kisebb a megszokottnál vagy fordítva. Presbyopia, ezt az idegen kifejezést már biztos mindenki hallotta elvétve, ez bizony az, ami mindenkit érint egy bizonyos kor után, az öregszeműség. Ennek tüneteként jelentkezik szemünk alkalmazkodó képességének romlása.

Az újságot el tudnánk olvasni méterekről, de ahogy közelebb hajolunk a betűk elmosódnak. Egy idő után pedig a távolra is elkezdünk homályosan látni és akkor már mindegy milyen messzire kerül az újság tőlünk.
Mind ezek kellemetlenségét elkerülve lép képbe a multifokális szemüveg és ezzel kapcsolatos megválaszolatlan kérdések.

Mi lehet az eltérés a bifokális, trifokális és a multifokális szemüvegek között?

bifokális, trifokális és a multifokális szemüveg

Ezek a szemüvegek több fókusszal rendelkeznek. Egy bifokális szemüveg esetén 2 fókuszpont válik tisztává, de közte egy éles ugrás következik be még ezzel szemben a multifokális szemüveg többfókuszú, így ez áll a legközelebb az eredeti tisztán látás leképezéséhez. Számtalan fókuszponttal rendelkezik, így egyetlen lencse képes változtatni fokozatosan törőerőt is dioptriát.

Mi azok alapvető információk, amit érdemes tudni a multifokális szemüvegről?

multifokális szemüveg tv használat

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy a dioptriák egybe vannak csiszolva is nincs köztük hirtelen ugrás és számos fókuszponttal rendelkezik, így minden távolságra kiválóan láthatunk vele. Használhatjuk olvasásra, vezetésre, tévénézésre és számítógép használtra. Szóval a napi rutint nem akasztja meg a szemüveg csere és keresés.

Mennyiben történik minőségi változás egy nagyobb összeg rááldozása esetén?

multifokális szemüveg ára

A multifokális lencsék fejlesztése több mint 50 éve zajlik, ezáltal a korszerűségben, árban, minőségben hatalmas ugrások vannak. A rászánt összeg tükrözi szemüveglencse kialakítását és minőségét.

A multifokális lencsén belül található 3 éleslátási csatorna. A távollátásra szolgáló a legnagyobb felületű, míg az olvasó zónának keskenyebb rész áll rendelkezésre és végül kialakításra került a köztes részek tisztán látásért szolgáló csatorna, ami legkeskenyebb részt foglalja a lencsén.

Minél több pénzt tudunk rááldozni, vagyis a csúcskategóriás szemüvegek esetében ezek az éleslátási felületek nagyobb teret nyernek a lencsén, így komfortosabbá válik a viselőnek.

Sokszor felmerül, milyen gondok fordulhatnak elő multifokális szemüveg megszokásánál vagy hogyan lehet megkönnyíteni a folyamatot? Tudjon meg többet: Multifokális szemüveg – 1 szemüveg 3 helyett, illetve a Cilinderes szemüveg megszokása cikkeinkből.

Végül hogyan tudjuk karbantartani és megóvni a szemüvegünk?

multifokális szemüveg gyerek

A tapasztalatok az mutatják, hogy legmegfelelőbb védő réteg, ha keménytokot választjuk az üzletben. A puha tok esetében, könnyebben sérül és karcolódik.

A szemüveglencse mindennapos használat során könnyen válik porossá, zsírossá, így érdemes időt szánni a tisztítására. Langyos csapvíz és a mosogatószer a legalkalmasabb tisztítószer a szemüveg viselők véleménye szerint. Ne töröljük bele a pólónkba, használjuk mikroszálas törlőkendőt helyette, hogy elkerüljük karcolódást.

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.

A vizsgálat értéke 19.990 Ft, ami önnek, most díjmentes. Szolgáltatás igénybevételéhez a "CIKK" jeligét kérnénk bemondani.

Szemvizsgálatra itt tudsz most jelentkezni: 
06 1 466 59 66

Szólj hozzá!