Ez az első multifokális szemüvegem – Hogyan szokjam meg?

Multifokális szemüveg használatával új lehetőségek nyílnak meg felhasználók számára, hiszen itt három szemüveg van egybesűrítve, így megkímél minket a folytonos keresgéléstől és időpocsékolástól.

első multifokális szemüveg választás

Az első multifokális szemüveg kezdeti használata során felmerülhetnek problémák. A bifokális és az egy fókuszú szemüvegekhez képest dinamikusabb látásélményt képesek nyújtani, emiatt nehézséget jelenthet az alkalmazkodás.

Tegyük könnyebbé az első időszakot, és vegyük sorra, miként kerülhetjük el, az akadályokat vagy legalábbis hogyan tehetjük gördülékenyebbé a tanulási folyamatot:

1. Rettentő fontos megfelelő szemvizsgálat, nem csak a távol- és közellátás dipotria igényét szükséges megtudni, hanem a köztes látászónák feltérképezése is nélkülözhetetlen.

2. Olcsó húsnak híg a leve. Fontos a minőség, ne szemüvegünkön spóroljunk.

3. A keret és lencseválasztás során, vegyük figyelembe a mindennapjaink igényét, ezért válasszunk, úgy multifokális lencse típust, hogy munkánkat, hobbinkat is figyelmebe vesszük. Hiszen elengedhetetlen a kényelem.

4. Ne munkahelyen próbáljuk elkezdeni, hozzászoktatni a szemünket az új szemüvegünkhöz. Tegyük meg egy nyugodt hétvégén, amikor szemünk is kipihent.

5. Használjuk minél több tevékenységhez, ne kapkodjuk le, hiszen most már csak egyetlen szemüveget kell használnunk.

6. Ne felejtsük el, multifokális lencsék egyetlen hátránya, hogy periférikus látászónában a homályos képet adnak, így ne csak a szemünk mozgatásával keressük a fókuszt, mozgassuk a fejünket is.

7. Ne vegyük elő a régi szemüvegünket, ha az első öt percben még nem sikerült alkalmazkodni.

8. Tartsuk karban szemüvegünk. Ha elejtjük, vagy ráhuppanunk, ne alkalmazkodjunk a deformált kerethez, fontos a megfelelő illeszkedés, forduljunk szakemberhez.

De, hogy hipersebességgel suhanjunk át a megszokás bukkanóin tisztában kell lennünk azzal, hogyan is kell megfelelően használni a multifokális szemüveget?

multifokális szemüveg megfelelő használata

A három részre bontott szemüvegünk, a természetes tekintési irányokra lett kalibrálva. Vízszintesen tartjuk fejünket a lencse felső egyhamardán látunk ki, így természetesen ez szolgál a távollátásra. Köztes távolságok esetén kissé lefelé billentjük a fejünket. Ilyenkor nyomkodhatjuk a telefonunkat vagy görgethetjük a közösségi oldalakat.

Végül, ha élesen lefelé nézünk felütött könyv betűi is fókuszban lesznek. Oldalra tekintéskor érdemes fejünket is mozgatni, amint már említettem ez nem erőssége a multifokális lencsének, hiszen itt található a torzító mező.

Hogy mennyi időt is vesz igénybe a megszokás?

multifokális szemüveg megszokása

Valakinek egy pillant. A legtöbb fórum szerint, viszont kirívó esetekben eltarthat, akár három, négy hétig is. A rendszeres viselés meggyorsítja a tanulási időszakot és megkönnyíti az agyunknak és szemüknek az alkalmazkodást. 
Hasonló a helyzet, ha cilinderes szemüvegetet kell viselned. A cilinderes szemüveg megszokása is időt vehet igénybe, de ha kitartóan viseled, a szemed és az agyad egyaránt hozzá tud szokni, és hamarosan élvezni fogod a tökéletes látás örömeit.

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.

A vizsgálat értéke 19.990 Ft, ami önnek, most díjmentes. Szolgáltatás igénybevételéhez a "CIKK" jeligét kérnénk bemondani.

Szemvizsgálatra itt tudsz most jelentkezni: 
06 1 466 59 66

Szólj hozzá!