Máltai Szeretetszolgálat Gyermekszemészeti program

Átadásra került az utolsó elkészült szemüveg is…

A Galéria Optika az Essilor Optika Kft. lencse gyártóval közösen hirdetett pályázatának keretében a máltai szeretetszolgálat munkatársai számára nyílt lehetőség térítésmentesen szemüveg készítésére.

fodor istvan maltai elismeres

A lehetőségre a 2023 novemberi szociális munka napja apropójából pályázhattak a Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi régiójában szociális területen dolgozó munkatársak, köztük például szociális vagy terápiás munkatársak, takarítók, konyhai dolgozók, de adminisztrátorok, intézményvezetők is.

Mit, mennyit, miért? – A Máltai Szeretetszolgálat Gyermekszemészeti program részletei

A pályázat keretében 102 szemüveg került elkészítésre a Galéria Optika munkatársai által a szeretetszolgálat dolgozói számára. Az elkészült szemüvegek megközelítő eladási értéke 12 millió forint.

Hogy miért történhetett meg mindez, arra a cég tulajdonosa, Fodor István adta meg a választ, aki a hozzá hasonló vállalkozóknak szeretne példát nyújtani egy értékteremtési folyamat részeként. Azt is elmondta…

Fodor Istvánnal készült interjú

…Értéket teremteni közösen…

Fodor István több jótékonysági akciója után ezúttal azoknak a támogatását tűzte ki célul, akik mások megsegítéséért dolgoznak nap mint nap.

„Szerettem volna egy olyan programot, ahol azok kapnak szemüveget, akik kevesebb pénzt keresnek” – mondta az alább meghallgatható rádióinterjúnkban.

Célja összehangolni a szociális területen dolgozókat és a cégeket, bevonva az önkormányzatokat és az állami szerveket, hogy támogassák ezeket a programokat, hogy közösen tudjanak értéket teremteni.

Akik segítették

Sokak együttműködésének köszönhető a projekt sikere, amelyben többek között részt vettek a Galéria Optika munkatársai.
A vizsgálatok lebonyolításában a Máltai Gyermekszemészeti Szűrőcsoport munkatársai voltak segítségükre.
A szemüveglencsék készítését a prémium márkát képviselő Essilor Optika Kft. vállalta, az Einar Group keretforgalmazó cég pedig keretekkel támogatta a megvalósulást.
Megemlítendő továbbá Moravcsik Tamás önkéntes neve, aki az egész programot koordinálta és szervezte a munkatársak vizsgálati időpontjait is.

Elkészült, becsomagolt szemüvegek

A Máltai Szeretetszolgálat Gyermekszemészeti program célcsoportja

A pályázat kiírásának célcsoportja volt a szociális területen dolgozók, azok a segítők, akik gyakran kevés elismerésben részesülnek nem mindennapi munkájukért. A projekt célja ezért is az volt, hogy egyfajta méltatást kapjanak munkájukért.

A programban részt vettek olyan munkatársak, akik hajléktalan szállón, családsegítésben és egyéb más szociális területen dolgoznak.
A munkaköröket tekintve széles spektrumon helyezkedtek el a pályázók, a takarítói beosztásban dolgozók, gondozók és egyéb szociális munkát ellátók mellett akadtak irodában dolgozók és intézményvezető munkatársak is. 

És hogy mit szóltak új szemüvegükhöz a munkatársak? Íme, néhány visszajelzés:

“Ma voltam az optikában, nagyon kedvesen fogadta, segítettek, szuper jó volt ez a lehetőség. De amit az egészben a legfontosabbnak tartok mégis, hogy végre valaki gondolt a dolgozókra is. Ez olyan ritka, én nagyon értékelem. Köszönöm, köszönöm.”

Üdvözlettel
Anna

“Voltunk ma az optikában. Szeretném megköszönni a lehetőséget, és immár a szemüveget, ami óriási segítséget jelent számomra! És szeretném megköszönni az Optika dolgozóinak a kedves, türelmes, gondos munkát, mind emberileg, mind szakmailag egyaránt!”

Tisztelettel:
Inzsöl Éva (Gödöllői Máltás)

“Kedves István és Tamás! 😊

Szeretnénk megköszönni a kollégák és a magam nevében is ezt a csodás, hasznos ajándékot. 😊 Minden kedves kollégám szívében nagy az öröm. ❤
Köszönöm szépen! 😊
További mosolygós szép napot kívánok! 😊”

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.
A vizsgálat értéke 19.990 Ft, ami önnek, most díjmentes.

Szolgáltatás igénybevételéhez a “CIKK” jeligét kérnénk bemondani.

Szemvizsgálatra itt tud most jelentkezni: 
06 1 466 59 66

Megjegyzés: vizsgálatra kontaklencse nélkül érkezzen!

Üdv: Andrea – szociális intézményvezető

Szólj hozzá!