Ablak a világra – Döntsünk körültekintően a multifokális szemüveg kiválasztásánál

A számunkra megfelelő multifokális szemüveg megtalálásának lépcsőfokai:

Multifokális szemüveg és a barátok

Még ne nyúljunk a pénztárcánk után és ne képzeljük el, hogy milyen jól menne az új szettünkhöz a szemüvegkeret, először is nézzünk utána milyen fontosabb szempontokra érdemes odafigyelni az áron és a divaton kívül.

Elengedhetetlen megtudunk szemünk dioptria igényét, így elsősorban egy szakszerű szemvizsgálaton kell résztvennünk.

Majd át kell gondolnunk, milyen célra fogjuk használni, hiszen az innovatív multifokális szemüvegek széles választéka, lehetővé teszi, hogy a speciális lencsék használatát. Léteznek, olyan korszerű típusok, amelyek kifejezetten a monitor előtti munkavégzéshez ajánlottak, de találhatunk, olyat is, amely volán mögötti hosszas órákat teszik könnyebbé.

Multifokális szemüvegkeret választás praktikus oldala:

Multifokális szemüveg  választás és praktikusság


Kényelem és a minőség mindenekelőtt, de emellett a szemüveg súlya sem elhanyagolható, hiszen majdnem egésznap használni fogjuk.

Figyeljünk arra, hogy szemüvegünk rendelkezzen állítási lehetőséggel, amely meggyorsítja fókuszálási időt.

Az összkomfort beteljesüléséhez az orrtámasz elengedhetetlen.

A széleskeretek nem előnyösek azon oknál, fogva, mivel a multifokális szemüveglencsék oldalsó részen található periférikus látásizóna területét, amelyet másképpen homályos területnek nevezünk, megnöveljük. Ezt sajnos, keretbe történő becsiszolás során sem tudják megszüntetni, de szemüvegkeret méretének megfelelő kiválasztásával kisebb felületet kapunk, így nem zavar minket a használat során.

Még realitások talaján maradva ne feledkezzünk meg az utolsó lépésről. Miután megtörtént keret kiválasztása, a szemüveg elkészítéséhez szükség van arra, hogy egy látszerész adottságainkhoz, fejformánkhoz igazítsa a keretet. Majd következik az olvasópróba és a távolba való fókuszálás.

Evezzünk könnyedebb vizekre, jöjjön az esztétikum és még több kulisszatitok:

Multifokális szemüveg választás szempontok

Milyen anyagból készüljön szemüvegkeretünk?

A színpalettán történő kalandozáshoz van kedvünk, akkor célszerűbb a műanyagkeret mellett letenni a voksunkat. De ennél több előnyt nem igazán tudnak felmutatni. Használat során kitágulnak és könnyedén eltörnek, ezzel szemben fémkeret könnyedén forrasztható és helyrehozható, ha nagy keresésben kanapén ráhuppanánk.

Ámbár a fémkeretnek a súlyával is számolnunk kell, hiszen, ha ezt az anyagot választjuk, jobban megérezzük az orrnyergünkre nehezedő szemüveget.

Itt lép életbe harmadik választási lehetőség, amely megpróbálja ötvözni a 2 fent említett kategória előnyeit, a titán, ami pillekönnyű, mindemellett nagyobb stabilitással rendelkezik, így egyszerűbb vékonyra csiszolni, továbbá rozsdaálló.

A szemüveghidat megnézve szintén célszerűbb a fém vagy a titán keretet választani, hídon elhelyezkedő orrpapucs ezeket típusokat választva állítható, így egyéni igényeinkre alakítható.

Ezek mellett felelhetők a piacon a keretnélküli fúrt szemüvegek is és félkeretes szemüvegek is.

Gondolta volna, hogy szemüveg szárból és több típus létezik?

Multifokális szemüveg viselők véleménye szerint a rugós szár a megfelelő döntés, hiszen ez a szár típus lehetővé teszi, hogy a szemüveg szárunk nagyobb nyílás szögre legyen képes, így kevésbé fenyeget minket, a törés veszélye.

Az esztétikumért mindent. Tudta, hogy szemüveglencse magas dioptria esetén is vékonyítható?

Érdemes megfontolni, hiszen, így csökken a szemüvegünk súlya és szemüveglencse oldalsó részén jelentkező torzítások is elhanyagolhatóvá válnak.

A régi üveg lencséket is maguk mögött hagyhatjuk:

A polikarbonát és a műanyag lencsék vették át a piacvezető pozíciót. De mit is jelent ez nekünk, viselőnek? A lencse karcolódásának csökkenését és persze súlyveszteséget.

Végül a pénztár felé sétálva átsuhanó gondolatok ár, akciók és a garancia:

Multifokális szemüveggel pénztár felé sétálva

Szemüvegünkre a forgalmazók általában garanciát vállalnak, ha fellépő hiba a rendeltetésszerű használat esetén következik be. A szemüveglencsne tekintve más a helyzet, hiszen ott felületikezeléstől függ a garanciánk.

Az akciók esetében érdemes online piackutatást végezni a vásárlás előtt, így felmérhetjük az üzletek kedvező kínálatát.

Végül, ha kíváncsi, melyek lehetnek a szemüveg árának befolyásoló tényezői és szeretne még több információval gazdagodni a multifokális szemüvegek terén, akkor keressen minket. Illetve bejegyzéseink között találhat további hasznos információkat. Multifokális szemüveg – 1 szemüveg 3 helyett.

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.

A vizsgálat értéke 19.990 Ft, ami önnek, most díjmentes. Szolgáltatás igénybevételéhez a "CIKK" jeligét kérnénk bemondani.

Szemvizsgálatra itt tudsz most jelentkezni: 
06 1 466 59 66

Szólj hozzá!