Gyerek szemüveg árak

Gyerek szemüveg árak: mi az, amiért valóban érdemes fizetni?

A gyerek szemüveg árak széles skálán mozognak attól függően is, hogy flexibilis gyerek szemüvegkeret vagy egyenesen a törhetetlen gyerek szemüvegkeret az, amit a legszívesebben látna gyermekén.

gyerek szemuveg arak

Akár keret nélküli szemüveg készítésére is van lehetőség, de ez a gyermekek esetében kevésbé népszerű opció, a legtöbben inkább a rugalmas gyerek szemüvegkeret iránt érdeklődnek, érhető okokból.

Az árak fő összetevője: a szemüveglencse

Nézzük először is a lényeget, a szemüveglencsét!

Hiába akár a legdivatosabb gyerek szemüvegkeret is, ha ez nem megfelelő. A gyártók régebben üvegből, manapság inkább műanyagból készítik a szemüveglencséket.

Ami az előbbi opciót illeti, a törés általi balesetek veszélye miatt gyerekeknél igazából szóba sem jöhet. Egyébként a felhasznált alapanyagok különböző törésmutatójúak, ezért, ha Ön törhetetlen gyerek szemüvegkeret beszerzésére gondol, nem szabad megfeledkeznie a lencse töréssel szembeni ellenállásáról sem.

Az egyes szemüveglencse-fajtákból a beszállítók rendszerint többet gyártanak le, nagyobb mennyiségben, hogy a gyakrabban keresett dioptriákat magában foglaló tartományon belül mindig legyen a szaküzletben raktáron kellő mennyiségű szemüveglencse. Mint a sorozatgyártásnál általában véve, ez a jelen helyzetben is azt jelenti, hogy a termék olcsóbb lehet, és a gyerek szemüveg árak ennek megfelelően kedvezően alakulnak.

Ritkább esetekben a raktári értékeken kívüli dioptriájú szemüveglencsékért valamivel többet kell fizetni, mert ezeket külön kell előállítania a gyártónak. Nagyobb árra lehet számítani abban az esetben is, ha a gyerek szemüveg lencséjénak bonyolultabb felületi kialakítása kell, hogy legyen. A cilinderes lencsék, illetve a bi- vagy multifokálisak többet nyújtanak, ezért többe is kerülnek, mert „több az egyben” szemüveget jelentenek.

Plusz felületkezeléssel szeretné optimalizálni a lencsét gyermeke számára?

Megéri a többletköltséget, mert ezek a speciális eljárások cserébe extra előnyöket biztosítanak. Például az antireflex réteg, amelyért külön fizetni kell, azért ajánlható, mert nem csupán esztétikusabbá teszi a gyerek szemüveget, hanem tisztább és élesebb látást is biztosít, kizárva a tükröződéseket.

szines szemuveg

Mivel nagyon fontos szempont, hogy strapabíró legyen, sok szülő választja – és fizeti is ki szívesen – szükséges extraként a nagyobb karcállóságot biztosító felületkeményítést, amely hosszabb élettartamot biztosít a lencse számára, ezért megéri a befektetést.

Ha pedig a jelenlegi maszkos világra gondolunk, amely a szemüvegeseket a lencse párásodásával külön sújtja, akkor a páramentesítő lencsekikészítésről sem szabad megfeledkezni, hogy a gyerek számára a szemüveg valóban kényelmes legyen, illetve egyáltalán átlásson a páramentes lencsén.

A víz- és portaszító bevonat szintén befolyásolja az árak alakulását, de ezt is megéri „a kosárba tenni” a többi mellé, mert a gyermek szívesebben fogja használni a szemüvegét, ha a lencséje nem koszolódik olyan könnyen, és ennek köszönhetően tisztábban lát vele.

Az árak széles szóródásának másik tényezője: a keretek nagy választéka

Ha azt szeretnénk, hogy a gyerek pozitívan álljon hozzá a szemüveg viseléséhez, ami a látásának is jót tesz, akkor a gyerek szemüvegkeret kérdését sem kezelhetjük másodrangúként.

Sokkal jobb, ha adott esetben egy valamivel drágább, de neki tetsző keret hordására a gyermek valóban motivált, mintsem ha ráerőltetnek egy valamivel olcsóbbat, amelyet az első adandó alkalommal a zsebébe süllyeszt, mert nem viseli büszkén.

A gyermeknek tetsző szín és a dizájn, a márka ez esetben tehát nem csupán a külcsínt érintő, hanem a belbecshez, az éles látás biztosításához és hosszú távú javításához is szorosan hozzá tartozó tényező.

A szakemberek általában azt javasolják, hogy flexibilis gyerek szemüvegkeretre essen a választásunk még ha ez némivel drágább is, mert ha gyerekekről van szó, akkor aligha szabad alábecsülnünk a keret igénybevételét. Az intenzívebb „gyűrődést” jobban bíró, rugalmas keret jobban megéri, mint a többször megvásárolt, törékeny szemüvegkeret.

muanyag szemuvegkeret

A műanyag szemüvegkeret általában véve inkább javasolt a gyerekek számára, mert a fémkerethez képest csökkenti a sérülésveszélyt a sport vagy a játék közbeni balesetek esetében.

Ami a sokak által keresett törhetetlen gyerek szemüvegkeret kategóriát illeti, a szülő számára szintén többletköltséggel járhat. A gyakorlatban valójában arról van szó, hogy az ilyen keret a rendeltetésszerű használat esetén nem törhet el, mert speciális, rendkívül rugalmas anyagból készül.

Azt, hogy erre igazán szükség van-e, a gyerek személyisége, életvitele dönti el, és igazából csakis a szülő tudhatja, hogy megéri-e külön szempontként figyelembe venni a megrendeléskor.

Miért annyi, amennyi? A gyerek szemüveg árak a minőséget tükrözik

A márka legtöbbször minőséget garantál, és az ember a gyerek szemüvegek piacán is általában azt kapja, amiért fizet. A népszerű mesehősökre, intenzív reklámra építő brandeket azonban sok esetben lekörözhetik minőségben a kevésbé ismert típusok, amelyeknek az árfekvése jóval barátibb.

Összességében a gyerek szemüveg árát a felhasznált összetevők, vagyis a 2 db szemüveglencse és a keret költségei, valamint a látásvizsgálat és a szemüveg előállításához kapcsolódó munkadíj határozza meg.

Ezen belül a szemüveglencsék ára az alapanyagtól és a választott felületkezeléstől függ. Mivel szakmai és gyakorlati szempontból ez jelenti a lényeget, elsősorban arra kell összpontosítani, hogy a lencse minősége maximális, kompromisszummentes legyen.

A törhetetlen gyerek szemüvegkeret, pontosabban a flexibilis (rugalmas) keret a következő szempont, amelyet azért szeretnénk biztosítani, hogy elkerüljük a szemüveget érintő baleseteket, illetve (főként) a gyermek sérülését az esetleges balesetek által.

Miért fontos egyáltalán a márka, a dizájn a gyerek szemüvegkeret esetében?

Csak akkor, ha ezek a kritériumok teljesülnek, érdemes a választott szemüvegmárkán komolyabban gondolkodni, pontosabban nem is annyira magán a branden vagy a néven, mint inkább a dizájnon és a színen, amely a gyereket szavak nélkül is meggyőzi arról, hogy ténylegesen viselje az új szemüveget.

szemuvegkeret design

A trendiség, divatosság tehát a mindenekelőtt gyógyászati célkitűzésnek van alárendelve, de ebből a szemszögből nézve megvan a maga jelentősége, mert a lélektani tényezőknek a gyermekek esetében külön súlyuk van.

Nem csupán azért, hogy a többi gyerkőc ne heccelje vagy akár egy kis jóindulatú irigységgel is szemlélje a „felnőttesen” és elegánsan szemüveges iskolatársát. Hanem mindenekelőtt amiatt, mert a gyermekekre az érzéseiken, érzelmeiken keresztül lehet a leginkább hatni, így például a mi esetünkben a legkönnyebben rávenni őket arra, hogy örömmel hordják az új szemüvegüket.

Több részletre kíváncsi? Jöjjön el családbarát szaküzletünkbe!

Konkrétabban érdekli, hogy szülőként milyen lehetőségek állnak rendelkezésére a gyerek szemüveg árak, egyes keret típusok kapcsán?

Szeretettel és hasznos tanácsokkal várjuk optikai szaküzletünkben – hiszen nem mindig a drágább a jobb, hanem az elsősorban a célnak megfelelő, ugyanakkor a gyermek által szerethető, kényelmes és biztonságos szemüveg!

Szólj hozzá!