vision therapy

Tegyen gyermeke komfortos látásáért

Vision therapy az iskolai és munkahelyi nehézségek leküzdésére

Milyen problémák esetén segít a Vision terápia?

Tanulási nehézségek

Napjainkban sok gyermek küzd a diszlexia, diszgráfia tüneteivel, a szövegértés nehezítettségével. A betűk tévesztése, cseréje, kihagyása, de a szövegértési képességek is eredményesen javíthatók a terápia segítségével.

Figyelemzavar, koncentrációs nehézségek

Előfordulhat, hogy a gyermek siet egy-egy feladaton, hogy elkerülje a homályos vagy kettős látást, a fejfájást és a szem fáradását – ami gondatlan hibákat eredményezhet. Mindezek kihatnak általános tanulmányi teljesítményére.

Gyakori fejfájás

A csökkent vizuális készségekkel rendelkező gyermek elkerülheti az olvasást, vagy álmodozhat az óra alatt, mivel a vizuális információk összpontosításához és feldolgozásához szükséges extra erőfeszítés fejfájást vagy fáradtságot okozhat.

Mit tehetek szülőként?

A fel nem ismert látásproblémák nagy terhet rónak a gyermekekre és a felnőttekre egyaránt. Gyermekeink optimális fejlődéséért pedig mi, szülők tehetünk a legtöbbet. De hogyan tegyünk, ha nem tudjuk, mi áll a gyermek viselkedési problémáinak hátterében?

Sokszor a gyerek sem tudja megfogalmazni mit érez, ezért fontos, hogy az iskolában is figyelemmel kísérjék a gyermek haladását, figyelni az apró jeleket, a testtartást, a tekintetet, az érdeklődést....

Meglepő, hogy mennyi tanulási probléma hátterében áll látásprobléma. Ezt felismerve segít a vision therapy, hogy a látás hatékony működése segítse mindennapjainkat.

gyerek iskolaban vision therapy

Mi a vision therapy?

A vision therapy (VT) egy teljesen személyre szabott kezelési program, amelynek célja a vizuális készségek javítása és megerősítése, valamint a gyermek látórendszerének újraképzése a vizuális bemenet fokozott pontosságú és egyszerű értelmezésére.

A vision therapy több, mint egyszerű szemgyakorlat – javítja az agy-szem kommunikációt és a gyermek látórendszerének hatékony működését.

Kifejezetten gyermekekre szabott funkcionális látásvizsgálat a hatékony látásért

Az éleslátás mellett, fejleszthetők azok a területek, melyek például a dinamikus- és értő olvasáshoz szükségesek. Fejleszthető az olvasott sor megtartása, a betűk gyors és hatékony felismerése. A tábláról való másolás pontossága és sebessége. Ezáltal nem marad le a többiektől.

 • javul az olvasás, a szövegértés és a helyesírás
 • rendezettebb kézírás
 • szívesebben végzi a gyermek a házi feladatot
 • koncentráltabb figyelem

Hogyan működik a vision therapy?


Személyre szabott

A vision terápia (VT) személyre szabott gyakorlatokból áll, amelyekben lencséket, prizmákat , szűrőket és egyéb berendezéseket használnak. Ezen eszközök célja a vizuális készségek fejlesztése és a látórendszerből származó információk hatékony feldolgozása.

Az elmúlt években a fejlett technológiák és az új számítógép-alapú terápiák a hagyományos látásterápiás gyakorlatokat szórakoztató és interaktív tevékenységekké változtatták.

személyre szabott vizsgálat gyerekeknek

Minden korcsoport számára ajánlott a vision therapy

A vision therapy gyermekek és felnőttek számára egyaránt hatékony.

A neuroplaszticitás teszi lehetővé, hogy az agy dinamikus és rugalmas maradjon egész életében, vagyis tudjon változni. A látásterápiában alkalmazott látásfunkciós tréning hasonlítható a kerékpározáshoz vagy hangszeren való játékhoz, minél többet gyakorolsz, annál ügyesebb leszel.

korosztaly vision therapy

Milyen további tüneteket kezelhet a Látásterápia?

 • Olvasás után jelentkező fejfájás vagy fáradtság
 • Gyenge szem-kéz koordináció
 • Gyakori hunyorítás/fejbillentés
 • Helytelen testtartás olvasás vagy írás közben
 • Egyik szem eltakarása vagy becsukása
 • Kettős látás
 • Mozgó cél követésének nehézsége
 • Szédülés vagy rosszullét

Mi történik a vizsgálaton?

A funkcionális látásvizsgálat során nem kizárólag a látásélesség, hanem a teljes látórendszer működésének vizsgálata a mi feladatunk, amely jelentősen befolyásolja a tanulmányi eredményeket.

A vizsgálat részei:

 • fénytörési hiba meghatározása,
 • szemizom egyensúly vizsgálata,
 • a követő és váltó szemmozgások ellenőrzése,
 • fókuszálási képességek mérése,
 • vizuális motoros és szenzoros készségek feltérképezése.
látásvizsgálat vision therapy

A vision therapy személyre szabott program nem csak a tanulmányi nehézségek jeleit mutató gyermekeknek szól, hanem a felnőttek számára is hatékony lehet, talán épp az Ön által keresett megoldás.

Kérjen időpontot funkcionális látásvizsgálatra

This is the Final Subheading on the Page

Here, we can ask visitors to connect or share on social media.

Copyright 2022, Galéria Optika - Ingyenes szemvizsgálat, Szem teszt , Szemvizsgáló tábla - Optika Budapest