Védőszemüveg

A személyre szabott munkavédelmi szemüveg fontossága


Kérdés az valaki számára, hogy ha a körülmények indokolják, hordjon-e munkavédelmi szemüveget? A válasz egyertelműen nem.

És ha már viseljük, legyen stílusos, tökéletesen kényelmes a használata, és a legfontosabb, hogy kitűnő védelmet biztosítson.
Amíg autóvezetés vagy séta közben elegendő a nap káros hatásai ellen óvni szemünket, addig bizonyos helyzetekben, felhasználási területen igenis szükséges a speciális védelem a szemünknek.

Vedoszemuveg

A levegőbe kerülő apró szemcsék átlyukaszhatják a szaruhártyát, és az írisz is megsérülhet.
Érdemes felkészülni ezekre a helyzetekre, hiszen az egyik legsérülékenyebb érzékszervünk a szemünk.

Hogy miként választhatja ki a megfelelő védőszemüveget?

Ezeknek a segédeszközöknek az a szerepe, hogy bizonyos kiemelt kockázatú munkakörök során fellépő repülő szilánk, por, vegyszerek, fényhatás, ne juthassanak közvetlenül a szembe.

A megfelelő korrekciós eszköz, valamint lencse kiválasztása attól függ, hogy milyen környezetben van szükség a használatára.

Több munkakör esetén indokolt lehet, legyen szó például egy targoncavezetőről, laboratóriumban vagy asztalosműhelyben végzett munkáról illetve egy hegesztőről.

A különböző szemüvegeket kiegészíthetik arcvédő pajzzsal, sisakokkal.

Pajzs

Nézzük meg sorban, melyek lehetnek azok, amik Önnek leginkább megfelelnek!
Azt minden erre kifejlesztett eszközről elmondhatjuk, hogy védenek a kisebb repülő tárgyakkal szemben, strapabíróak és UV védelemmel vannak ellátva.

A víztiszta lencse hosszabb ideig viselhető, mert nem torzítja a látást és nem fárad el a szem, általános körülmények között ideális, ám speciális helyzetben nem megfelelő.

A sárga lencse akkor lehet hasznos, ha gyenge a világítás, mert javítja a kontrasztot. A sárga szín szemet nyugtató hatású, valamint az is tény, hogy rossz látási viszonyok között kiválóan segíti viselőjét.

Sarga Lencse

A vegyszerálló típusoknak gumi pántja van és kültéri viselet esetén is ajánlható.

Napjainkban már az is megoldott, hogy a párásodás ne okozzon gondot, ennek érdekében ezek az eszközök szellőzőnyílással vannak ellátva.

A szürke termék a napfény káros hatásaitól is véd.

Polarizált változat is kapható a piacon, ami tökéletes a nagyon erős, és vakító hó- és vízfelszínről visszaverődő fény szűrésére, ez pedig ismerős lehet a síelők világából is.

A hegesztéshez használatos eszközök polikarbonátból készülnek a jobb biztonság érdekében és a mai modern szemvédelem kellékeként automatikusan sötétedő pajzsokat is van lehetőség vásárolni.

Sotetedo Pajzs

Manapság már a szükséges dioptria kérdése sem okoz gondot a gyártóknak, mivel a dioptriás korrekciót igénylő emberek számára elérhetőek a személyre szabott, dioptriázható védőeszközök.

Esetükben rendkívül fontos a jó viselet, ezért “rátét” szemüveg is elérhető, hogy munkájuk minősége is mindig a legmagasabb lehessen.
Ha egy dolgozó folyamatosan hordja a korrekciós eszközét, az a munkabiztonságát is nagymértékben növeli.

A védőszemüvegek használatának titka az, hogy valóban egy olyan modern, könnyű, kényelmes, formatervezett eszközt kapjon a viselője, amit szívesen hord, hiszen így lehet megvédeni szemünket.
A mai hordható munkavédelmi szemüvegek szinte divatszámba mennek. Felhasználásuk otthonunkban is lehetséges, mert ott is a megoldást biztosítják szemünk védelmére, például egy lakásfelújítás során.

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.
A vizsgálat értéke 19.990 Ft, ami önnek, most díjmentes.

Szolgáltatás igénybevételéhez a “CIKK” jeligét kérnénk bemondani.

Szemvizsgálatra itt tud most jelentkezni:
06 1 466 59 66

Szólj hozzá!