Cilinderes szem

Több vevőnk is jön be “cilinderes szem” problémával. Hogyan okozhat bajt egy szemüveg vásárlás?

Cilineres szem

A szaküzletek állványairól megvásárolt szemüveg problémát okozhat, ha nemszemélyre szabott. Még veszélyesebb, ha nincs szemvizsgálat vásárlás előtt. Avizsgálat egyben egy számodra hasznos szűrést is tartalmaz. Megelőzhető akáregy kialakulható vakság is.

Az “egyen szemüvegek” kockázatosak! De miért is?

Remélem az is tudja, aki “cilinderes szem” témában tér be hozzánk, hogy a szemüvegegyedisége mennyire fontos. Főleg nekik. Sok helyen kapható ilyen szemüveg. Azértkockázatosak, mert mind a kettő lencse dioptriája azonos. Az életben ritka,hogy az embernek mindkét szeme egyformán jó vagy rossz. Azaz előfordulhat, hogyaz “egyen szemüvegek” az egyik szemedet vagy túl vagy éppen alul korrigálja. Ennek az lehet a következménye, hogy fáj a fejed, romlik a látásod, vagy szédülsz. És még lehet, hogy a lencse fókusza sem esik oda ahova kell a szemedhez. Az olcsóság itt megbosszulja magát és a szemed bánhatja.

A szemvizsgálat nem csak az éleslátást vizsgálja.

A tünetmentes betegségeket is szűri ilyenkor a szemész orvos. A szem a leginkább mutat valós képet az artériáink és vénáink állapotáról. Az anyagcsere rendellenességek a szemben a véredényeknél jól mérhetően megjelennek. Egy teljesen komplex szemészetiszűrés esetén ezeket a fenti betegségeket megelőző apró jelek után kutatnak.

A szűrés elengedhetetlen ha:

1.Cukorbetegséged van. Ennek a szövődményei a szemfenéken levő erek elváltozásai. Lehet akár bevérzés vagy szemnyomás emelkedés is a következmény. Ha ez nincs gondozva akár zöldhályog is kialakulhat.

2.Magas vérnyomás esetén is fontos a vizsgálat évente.

3.Gyakori fejfájásnál is fontos a kivizsgálás. Meg kell tudni, hogy nem a koponyán belüli nyomásemelkedés a felelős.

4.Ha a családban van szemüveges vagy zöldhályog beteg, akkor is javasolt a vizsgálat.

5. Ha 40 éves elmúltál, akkor is évente javasolt egy szemvizsgálat.

 

Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra.
A vizsgálat értéke 10.000 Ft, ami önnek, most díjmentes.

Szemvizsgálatra itt tudsz most jelentkezni: 
06 1 466 59 66

Szólj hozzá!